SpoorPro Seminar
Spoorveiligheid

Marieke van Gompel

Het doel van het SpoorPro Seminar Spoorveiligheid is om van incidenten te leren, zodat ze in de toekomst voorkomen kunnen worden

Marieke van Gompel
Programmamanager SpoorPro Seminar

Spoorveiligheid is een belangrijk thema in de spoorsector. Hoewel het Nederlandse spoor een van de veiligste spoornetwerken van Europa is, zijn er jaarlijks ongelukken, soms met dodelijke afloop. Op 25 mei gaan we in op ongelukken die hebben plaatsgevonden op spoorwegovergangen. Wat kunnen we ervan leren zodat we ze in de toekomst kunnen voorkomen?

Download Dossier Spoorveiligheid Aanmelden

Video reportages

  • Ook andere betrokkenen delen hun visie
  • Wat is hun kijk op de oplossingen?

Ga zelf in gesprek

  • Twee break-out sessies
  • Ieder een ander onderwerp
  • Praat ook mee!

Programma

In de afgelopen jaren zijn er diverse ongelukken gebeurd op Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO’s), waarbij een trein op een ander voertuig botsten. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) en ILT voerden diverse onderzoeken uit om hier lessen uit te trekken. Op 25 mei gaan we samen met experts in op verschillende incidenten en de lessen die we hieruit kunnen halen voor de toekomst.

Het SpoorPro Seminar Spoorveiligheid is een online seminar verzorgd vanuit onze professionele studio in Rotterdam.

Bekijk programma

Doelgroep

Het SpoorPro Seminar brengt verschillende doelgroepen over dit relevante onderwerp in de spoorsector samen. Tijdens het SpoorPro Seminar Spoorveiligheid ontmoet u:

Het SpoorPro Seminar wordt georganiseerd door: