Automatic Train Operation

Jaarbeurs, Utrecht

SpoorPro Seminar
Automatic Train Operation

Op 10 december aanstaande zou de spoorsector fysiek samen komen in Utrecht voor het SpoorPro Seminar Automatic Train Operation (ATO), georganiseerd door ProRail en SpoorPro. Wij hechten veel waarde aan de veiligheid van onze deelnemers en sprekers. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen en de stijgende lijn van besmettingen verplaatsen wij het fysieke evenement naar een nader te bepalen datum.

Op 10 december organiseren we echter wel een paneldiscussie. Dus houdt 10 december 2020 gereserveerd in jouw agenda!

Houd mij op de hoogte

De voordelen van ATO

Met ATO kan de spoorcapaciteit efficiënter worden benut. Door nauwkeuriger te rijden wordt de spreiding in de uitvoering van de treindienst verminderd. Treinen kunnen dichter op elkaar en met een hogere punctualiteit rijden, zodat lokale knelpunten kunnen wordt opgelost en het spoor meer treinen tegelijk aan kan.

Ook kan met ATO energie bespaard worden omdat het mogelijk is om optrekken, snelheid en remmen optimaal in te stellen. Daarnaast biedt ATO kansen om de betrouwbaarheid en de veiligheid van het vervoer per spoor verder te verbeteren.

Geautomatiseerd rijden heeft veel verschillende voordelen, zoals:

  • Efficiënter spoorgebruik: doordat treinen preciezer en consistenter volgens dienstregeling rijden, ontstaat er meer ruimte op het spoor.
  • Duurzaam: treinen die (deels) automatisch bestuurd worden, rijden gelijkmatiger en hoeven minder op te trekken en af te remmen, wat energie bespaart.
  • Punctualiteit: een treinrit wordt voorspelbaarder en betrouwbaarder omdat de treinen met ATO nauwkeuriger rijden. Daardoor rijden automatisch bestuurde treinen stipter.

Sprekers en programma

Als voorproefje op het SpoorPro Seminar ATO organiseren we op 10 december een paneldiscussie online met interessante sprekers die aan de tand worden gevoeld over de laatste ontwikkelingen en inzichten rond ATO. Het exacte tijdstip volgt. We hopen op je aanwezigheid.

Partners & organisatie

Event partner:

Organisatie: